Home / Archive by category "Artikujt"

Artikujt

Çfarë është Programimi i Orientuar ne Objekte – C#?

logo
Hyrje -Një gjuhë programuese e orientuar në objekte është baza e çfarëdo programi C# dhe është po ashtu hapi i parë për një zhvillues për të vazhduar drejt botës së programimit. Është e nevojshme për çdo zhvillues të kuptojë konceptin e programimit të orientuar në objekte. Iniciativa e të kuptuarit të këtij programimi është dhënë më poshtë: Shtyllat e Programimit në Objekte Ditëve të sotme, shtylla të programimit të orientuar në objekte janë pesë, shtylla e fundit “abstract” është shtuar në v...
Read More/Me shume

Te mesojmë WordPress

wordpress-development
Më në fund keni zgjedhur një emër domain-i, keni blerë hosting dhe jeni gati për të filluar faqen tuaj të WordPress. Por, ju mund të pyesin se çfarë të bëni më pas. Mos u shqetësoni. Ky udhëzues i shkurtër do të tregoj se si të krijoni faqen tuaj të parë në WordPress hap pas hapi. Instaloni  WordPress Në WebHost, ne thjeshtojmë jetën tuaj duke siguruar një klikim të instalimit të WordPress. Ja se si funksionon.(Shiko këtu) Identifikohu në llogarinë tuaj  me emrin e përdoruesit dhe fjalëk...
Read More/Me shume

Hyrje ne JAVA

programimi-ne-java
Hapat e parë ne JAVA -Java është gjuhe programuese e nivelit te larte e orientuar sipas objekteve. Mund te përdoret për te shkruajtur programe te natyrës se ndryshme, pra mund te konsiderohet një gjuhe për përdorim te përgjithshme. Java është shume e ngjashme me C/C++. Java është krijuar nga Sun Microsystems dhe u be publike ne vitin 1995. Karakteristikat qe e bejne atë mjaft tërheqëse janë te ndryshme dhe te gjithë bien dakord se është nje gjuhe mjaft e thjeshte dhe argëtuese per tu m...
Read More/Me shume

Si t’i përmirësoni gabimet e gjuhës shqipe në kompjuterin tuaj

s6
Pothuajse çdo ditë në punë apo në shkollë na kërkohet të shkruajmë, dhe jo rrallëherë bëjmë gabime në shkrim nga pakujdesia apo ndonjëherë edhe nga njohuritë tona jo të mira në të shkruar. Sot, për fat të mirë teknologjia na mundëson që t’i eliminojmë këto gabime. Për ta bërë kompjuterin tuaj që të detekton gabimet edhe në gjuhën shqipe veproni si ne vijim: Shkojmë tek “Control Panel” dhe klikojmë “Add a language” dhe hapet një dritare e re. 2.  Në ketë dritare klikojmë “Add a langua...
Read More/Me shume

Mire se vini ne COM-ING

logo-vogel
Ndërmarrja Com-Ing është ndërmarrje profesionale e Teknologjisë Informative (TI) e përbёrë nga profesionist me përvojë të gjatë që ofron shërbime të larta në ketë sektor. Misioni i ynë është ofrimi i shërbimeve të TI-së për bizneset kosovare, duke ju mundësuar atyre mё shumë kohë në aktivitetet e veta të biznesit. Kënaqësia e klientit është referenca e jonë më e mirë. Vizioni i ynë është që të jemi lider nё ofrimin e shërbimeve të infrastrukturës dhe zhvillimit softuerik, dhe se të jemi fokus i ...
Read More/Me shume

Cyber Siguria: Sa te sigurt jeni?

image9
VESHTRIM MBI RREGULLORET E SIGURIS Rregulloret e Siguris se Informacionit duhet te jene te dobishme per secilin qe perdor TI-ne gjate punes se vet, e qe perfundimisht do te thote per secilin ne kuader te shoqeris aksionare. Kjo per arsye se, rregulloret jo vetem qe krijohen dhe mirembahen, por ato gjithashtu duhet te ju komunikohen secilit, te kuptohen mir nga secili, dhe te zbatohen nga secili. Ky Propozim permban nje korniz te mjaftueshme per te kuptuar arsyeshmerin prapa rregulloreve, krijim...
Read More/Me shume
Top